Digitale kalender 2013 regio Dordrecht online na technische tegenslag

11 januari 2013

De digitale afvalkalender is online. Eind december zou HVC deze kalender beschikbaar stellen, maar door technische tegenslag is dit drie weken vertraagd. HVC betreurt deze vertraging en de onduidelijkheid die dat met zich heeft meegebracht. Vanaf vandaag, 11 januari 2013, is de inzamelkalender te raadplegen door alle inwoners in de regio Drechtsteden waar HVC afval huis-aan-huis inzamelt. Dat zijn de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht,  Hendrik-Ido Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht.

Na de kerstdagen bleek HVC te maken te hebben met onverwachte technische tegenslag. De koppeling van de data – vanuit een nieuw systeem – naar de digitale kalender, werkte niet goed. Er is hard gewerkt om de problemen op te lossen en de inwoners van de gemeenten hier goed over te informeren, maar dit was niet afdoende. Veel mensen namen telefonisch contact op met de klantenservice van HVC. Door de hausse aan telefoontjes liep de wachttijd bij de klantenservice een aantal dagen te lang op.

Het niet beschikbaar zijn van de digitale inzamelkalender en de wachttijden bij de klantenservice leverde onduidelijke situaties op en bracht ongemak met zich mee voor inwoners. Dit werd verergerd doordat de inzameldata tijdens de feestdagen anders waren. De overgang van de papieren afvalkalender naar een digitale kalender is daarmee niet goed verlopen.

Inmiddels zijn de technische problemen opgelost  en functioneert de kalender naar behoren. Inwoners kunnen vanaf vandaag hun persoonlijke kalender 2013 raadplegen en printen op basis van hun postcode en huisnummer. Wanneer inwoners geen toegang tot internet hebben, kunnen zij een print opvragen bij de klantenservice. HVC stuurt er dan één toe.  De klantenservice is tijdens kantooruren te bereiken op 078 6222244.De websites van HVC maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten