Tijden veranderen voor afvalbrengstation en –inzameling Schagen e.o.

4 januari 2012

HVC optimaliseert haar dienstverlening naar de inwoners. Dit betekent dat met ingang van 2012 de openingstijden voor het afvalbrengstation in Schagen verruimen. Inwoners uit de gemeenten Schagen, Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp en Zijpe kunnen dus vaker terecht voor het brengen van uw afval. Ook de huis-aan-huisinzameling wordt aangepakt. Het kan voorkomen dat het inzamelvoertuig op een ander tijdstip bij u langs komt dan u gewend bent.

Openingstijden afvalbrengstation
Het afvalbrengstation aan de Zijperweg in Schagen is vanaf nu geopend op:
- Dinsdag tot en met vrijdag:  08.30 tot 16.15 uur
- Zaterdag:                           08.00 tot 14.30 uur
Tijdens deze tijden kunt u op het afvalbrengstation terecht voor het brengen van bijvoorbeeld grof huishoudelijk afval, grof tuinafval, bouw- en sloopafval en klein chemisch afval. Op de digitale afvalkalender leest u per afvalstroom precies wat u wel of niet kunt brengen naar het afvalbrengstation.

Optimalisering afvalinzameling
De routes voor de huis-aan-huisinzameling zijn efficiënter ingedeeld. Voor een aantal bewoners betekent dit dat de week verandert waarin de groene en grijze minicontainers worden geleegd. Deze bewoners ontvangen van HVC een brief waarin precies staat aangegeven wat er voor u wijzigt. Voor alle routes geldt dat de dag waarop HVC langskomt ongewijzigd blijft. Het tijdstip kan echter veranderen. Plaats daarom altijd uw minicontainer vóór 7.30 uur op de aanbiedplaats. Dan bent u ervan verzekerd dat uw minicontainer op tijd aangeboden is.

Digitale afvalkalender
Op de digitale afvalkalender kunt u precies zien wanneer HVC bij u langs komt voor het ophalen van uw afval. Raadpleeg de kalender voor de actuele inzameldata. Beschikt u niet over een computer of internet. Vraag dan gratis een exemplaar van de afvalkalender op via de klantenservice van HVC. U kunt op werkdagen gratis bellen via 0800 – 0700.De websites van HVC maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten